Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering
Gratis annuleren *

Tips voor een grote tuin verbouwing     

Klussen in de tuin wordt vaak onderschat. Bij het zetten van nieuwe plantjes is geen heel arsenaal aan gereedschap nodig, maar wanneer u een grote klus voor de boeg heeft is het slim om van te voren over een aantal zaken na te denken. Wat voor gereedschap heeft u bijvoorbeeld nodig, maar vooral ook, waar moet u met al dat tuinafval heen? We geven u wat tips.

Snoeien

Een mooi opgeruimde tuin begint meestal met het snoeien van alle planten en weghalen van onkruid. Het snoeien van struiken en heggen kunt u het beste nu doen, vlak voor de winter dus. Bij het snoeien van een heg is het slim om een zeil op de grond te leggen waarop u al het snoeiafval kunt verzamelen. Zo kunt u alles gemakkelijk in een keer weg gooien.

Wanneer u echt flink gaat snoeien komt u met een hoop afval te zitten. We zien bijvoorbeeld vaak dat het snoeien van een coniferenhaag voor veel afval zorgt, zeker als er aan de bovenkant een flink stuk wordt afgehaald om hem lager te maken. De groene vuilbak die iedereen heeft mag dan gratis zijn, een hele heg past er niet in. Een afvalcontainer huren is dus een slim plan. Het afvoeren van groenafval bij de milieustraat is vaak gratis, maar het aantal ritjes en de tijd die u daarmee kwijt bent is tijd die u beter kunt besteden aan klussen.

Weg met het tuinhuisje

Bij een grote tuinverbouwing staat vaak het tuinhuisje ook op de slooplijst. Een tuinhuisje van hout gaat vaak minder lang mee dan gedacht en is dus snel aan vervanging toe. Het slopen van een tuinhuisje is vrij eenvoudig, als u maar let op uw veiligheid en die van omstanders. Ook moet u rekening houden dat het afvalhout van het tuinhuisje niet in de container voor groenafval mag. Wel kunt u een speciale houtcontainer huren. Gelukkig is deze container een goedkope container en is het dus aantrekkelijk om deze naast de groencontainer te huren.

Let er wel op dat we geen asbest aannemen! Dit kan namelijk in het dak verwerkt zitten. Grond mag wel bij ons ingeleverd worden maar wel in een speciale grondcontainer. Planten moeten dus zonder kluit in de groencontainer.

Afval

Zoals u merkt proberen we u vooral te waarschuwen tegen de hoeveelheid afval. Bij een grote verbouwing in huis verwachten mensen dat er een flink aantal kilo’s afval bij komt kijken, maar bij de tuin niet. Toch loopt de hoeveelheid afval bij een tuinverbouwing flink op.

Vaak horen we van klanten die een afvalcontainer huren, dat de tuin al vol ligt met tuinafval en ze het toch niet kwijt konden. Van te voren nadenken over een container huren is dus slim om te doen. Een container huren voor groenafval is zelfs een zeer goedkope container. De container brengen en halen wij bij u thuis. Naar de afvoer van afval hoeft u dus niet meer om te kijken, dat doen wij.