085 003 0208

Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering

Container huren

Een afvalcontainer huren ten tijde van Corona
Heel Nederland is in de greep van het Corona- virus en dit heeft ook gevolgen voor onze afvalverwerking. Mensen zijn namelijk massaal thuis en zijn daarom druk aan het klussen geslagen. Dit heeft tot gevolg dat het een topdrukte is bij de milieustraten en daar zitten we nou net weer niet op te wachten. De oplossingen is simpel en eenvoudig: ga een container huren.

Afvalverwerking en de Corona- maatregelen

De maatregelen die onze regering heeft getroffen om de verspreiding van het Corona- virus tegen te gaan zijn helder en duidelijk. Blijf op anderhalve meter afstand van elkaar, was regelmatig je handen, nies in je elleboog en blijf vooral zoveel mogelijk thuis. Die laatste maatregel levert voor veel mensen toch wel de nodige problemen op. Sommige mensen werken thuis, maar er is ook een grote groep die vrij weinig te doen heeft. Daar komt nog eens bij dat het voorjaar aanbreekt. Waarom zou je binnen blijven als het buiten heerlijk weer is? Dus zijn we met zijn allen aan het klussen en tuinieren geslagen.

Problemen

Er wordt veel geklust en dit brengt automatisch afval met zich mee dat niet in de huiscontainer past. Ook vanuit de tuin komt veel extra groenafval dat ook bij lange na niet in de groene container past. Daarom is het ineens ongekend druk bij de milieustraten en dat heeft de nodige negatieve gevolgen. Zo is het wel erg lastig om met zijn alleen anderhalve meter afstand in acht te houden als we collectief naar de milieustraat gaan. Daarnaast zal je ook met de medewerkers in contact moeten om bijvoorbeeld aan te geven wat je wegbrengt en ook hier dien je de anderhalve meter in acht te houden.

De oplossing: een container huren

In plaats van naar de milieustraat te gaan, is het veel gemakkelijk en vooral een stuk veiliger om een afvalcontainer te huren. De container wordt voor je huis afgezet, waarbij je zelf niet eens aanwezig hoeft te zijn. Je kunt in de afvalcontainer verschillende soorten afval kwijt, dus dat geeft ook geen problemen. De container wordt ook weer bij je opgehaald zonder dat je hierbij aanwezig hoeft te zijn. Er zijn al milieustraten gesloten vanwege de grote drukte, dus het bespaart je ook nog eens een vergeefse reis. Kortom: een afvalcontainer huren is een prima oplossing.

Heb je een vergunning nodig?

Er zijn mensen die zich afvragen of het wel is toegestaan om een container voor de deur te plaatsen. Misschien moet je hier wel een vergunning voor aanvragen? Het is in ieder geval duidelijk dat als de afvalcontainer op je eigen terrein wordt geplaatst dit geen enkel probleem oplevert. Het ligt iets anders als de container op de grond van de gemeente staat, bijvoorbeeld in de straat of op de stoep. In deze gevallen ben je afhankelijk van het beleid van de gemeente. Het kan heel goed zijn dat je hier een vergunning voor aan moet vragen. Het beste kun je hier even naar kijken op de website van de gemeente.