Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering
Gratis annuleren *

Kiest u voor een open of gesloten container?           

Stel dat u gaat verbouwen of een grote klus in de tuin voor de boeg heeft. Groot kans dat u met een hoop afval komt te zitten waar u gemakkelijk van af wilt. Een afvalcontainer huren is dan een slimme keuze. Er zijn veel verschillende afvalcontainers dus er is er altijd wel een die bij uw soort afval past. Een afvalcontainer is niet duur, maar naast het type en de grootte heeft u nog een keuze die u kunt maken voor uw goedkope container. Gaat u voor een open of gesloten container? Wij nemen de voor- en nadelen met u door van beide soorten.

Makkelijke toegang tot een open container

Een container huren voor een grote verbouwing is een goede keuze. U kunt snel al het afval voor de deur verzamelen in de container en wij halen hem netjes weer op. Voor een verbouwing waar u met veel puin komt te zitten is een open container huren de beste keuze. U kunt namelijk makkelijk een kruiwagen legen in de container zonder dat er een deur in de weg zit. Dit scheelt een hoop tijd.

Andermans afval

Dat een open container goed toegankelijk is voor u, is ook meteen een nadeel. De container is dan namelijk ook heel toegankelijk voor anderen. Iemand die ook nog wat afval heeft liggen, kan het net zo makkelijk in uw container gooien waar u voor betaald heeft. Misschien heeft u toch wat ruimte over en is het niet zo erg. Toch kan wat extra afval nare gevolgen hebben. Als u een container huurt voor schoon puin en iemand anders dumpt er hout in, heeft u namelijk een probleem. Verkeerd afval zorgt voor extra kosten.

Maak het een ander dus niet aantrekkelijk om ook uw container te gebruiken. Dek de container af met een zeil of kies voor een gesloten container die u kunt afsluiten met een slot. Dit is bijvoorbeeld de beste keuze als de container langere tijd op straat blijft staan.

Nieuwsgierige mensen

Het klinkt onschuldig, iemand die langs loopt en even in de container kijkt. Wat voor u afval is, kan voor een ander nog wel bruikbaar zijn. Toch is het verstandig om goed na te denken of bij sommige soorten afval een gesloten container een betere keuze is. Wanneer er bijvoorbeeld zwaar afval in de container zit wat iemand eruit probeert te halen, kan de container beschadigd raken. Het zou toch jammer zijn dat uw goedkope container opeens duurder uitvalt door beschadigingen van een ander.

De wind waait harder dan u denkt

Een afvalcontainer huren voor groenafval omdat u aan de tuin gaat werken zorgt voor een hoop gemak. U komt makkelijk van uw tuinafval af maar toch is er een probleem. Tuinafval is namelijk licht van gewicht. Bij een open container kan het dus zomaar gebeuren dat alles uit de container waait en op straat komt te liggen. Voor licht afval kiest u deze beter voor een gesloten container.