085 003 0208

Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering

Nederland bedolven onder de afvaldumpingen         

De afgelopen tijd is er in het nieuws en in actualiteitenprogramma’s zoals EenVandaag veel aandacht besteed aan afvaldumpingen. Het gebeurd namelijk steeds vaker in ons land dat mensen hun afval in het bos dumpen in plaats van netjes een afvalcontainer huren of het in de kliko te gooien. Vooral boswachters hebben hun handen er aan vol. In plaats van hun taak als boswachter uit te voeren, zijn ze vaker bezig als vuilnisman om de rotzooi van anderen op te ruimen.

Afvaldumpingen kosten geld

Afvaldumpingen zijn niet alleen schadelijk voor de natuur, het kost ook een hoop geld. De eigenaar van de grond waarop de dumping plaatsvind, draait op voor de kosten. Als de grond dus in eigendom is van de gemeente of een van de twaalf Provinciale Landschappen, draait u als burger uiteindelijk op voor de kosten. Deze worden waarschijnlijk doorberekend in de gemeentebelasting omdat gemeentes in geldnood komen door het opruimen van afval. Voor bijvoorbeeld een dumping met asbest moeten speciale bedrijven ingehuurd worden om alles op te ruimen.

Wanneer de dader gevonden wordt draait, deze natuurlijk op voor alle kosten en de daarbij komende boetes. Wees dus slim en ga een afvalcontainer huren wanneer u met veel afval komt te zitten. Een container huren is helemaal niet duur en met uw goedkope container zijn alle partijen het beste af.

Drugsafval

Naast de bankstellen en vuilniszakken wordt ook minder onschuldig afval gedumpt. Vooral in de provincie Noord-Brabant heeft men veel te maken met dumpingen van drugsafval. Aan het begin van oktober werd er bijvoorbeeld in de plaats Hoogerheide een vat met 750 liter xtc-afval gedumpt midden op een fietspad waar scholieren lang naar school fietsen. Door een lek in het vat werd de omgeving afgezet en moest de grond gesaneerd worden. Een flinke kostenpost voor de gemeente en het Brabants Landschap dus.

De boswachter in deze regio, Erik de Jonge, vertelt dat de laatste tijd steeds meer van dit soort dumpingen plaatsvinden. Volgens hem is het tijd dat er meer toezicht komt in de gebieden waar veel dumpingen worden gedaan.

Wat doet u met afval

Gelukkig zijn de meeste mensen netjes ingesteld en kiezen ze voor een container huren in plaats van dumpen. Met een goedkope container van ons heeft u bijna geen omkijken naar uw afval. We brengen de container bij u voor de deur en halen daarna de volle container weer bij u op. Het leveren en ophalen van de container gebeurd meestal de volgende werkdag! Niet meer onnodig naar de milieustraat rijden dus want we zorgen er voor dat alles netjes wordt opgeruimd.