Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering
Gratis annuleren *

Hoe recyclen wij uw hout?       

Bij ons kunt u een afvalcontainer huren als u bijvoorbeeld gaat klussen in of buiten uw huis. Wanneer u kiest voor een container huren, kiest u ook voor recyclen want wij zorgen ervoor dat alle afvalstromen op de juiste manier afgevoerd of hergebruikt worden. Hout is een product wat relatief makkelijk gerecycled kan worden, maar niet iedereen staat er bij stil hoe dat precies werkt. Wij vertellen u vandaag meer over het recyclen van hout. Van uw goedkope container naar een nieuw product.

Een afvalcontainer huren

Stel dat u de tuin gaat verbouwen of bij sloopwerkzaamheden met veel hout komt te zitten. Dan is het slim om een speciale container te huren voor hout. Dit is een goedkope container in vergelijking met andere containers waardoor u geld kunt besparen. In de container voor hout mag al het hout wat u tegen komt bij uw klus. Er zijn enkele uitzonderingen zoals geïmpregneerd hout, verbrand hout, boomstammen en groenafval. Voor groenafval hebben we namelijk een aparte container. Voor een volledig overzicht van wel wat en niet in de container mag, kunt u op onze website kijken.

A, B en C hout

Hout wat gerecycled gaat worden kan ingedeeld worden in 3 categorieën namelijk A-, B-, en C-hout. A-hout is hout wat als het ware recht uit de natuur komt. Hout krijgt dan ook pas de A status als het ongeverfd en onbehandeld is. B-hout is hout wat wel geverfd, gelakt of verlijmd is. Voor alle categorieën hout is het niet erg als het hout in stukken is gezaagd of aan elkaar is gespijkerd. C-hout is geïmpregneerd hout. Hout word geïmpregneerd zodat het minder snel gaat rotten en dus langer mee gaat. C-hout wordt niet door ons geaccepteerd in een houtcontainer. Voor C-hout bestaan verschillende milieueisen waardoor het niet samen met A en B hout gerecycled mag worden.

Wat doen we met A-hout en B-hout?

U kiest voor een container huren en zorgt dat al het hout in de container komt. Wanneer de container vol is halen wij hem netjes op (zelfs al binnen een werkdag) en handelen we de rest af. We zorgen er namelijk voor dat het hout een nieuw leven krijgt.

Het A-hout is zeer geschikt voor het vervaardigen van nieuwe producten. Al het hout wordt door een versnipperaar in kleine stukjes gehakt waarna het voor verschillende doelen te gebruiken is. Vaak worden van deze snippers nieuwe spaanplaten gemaakt of wordt het gebruikt als grondstof in de houtvezelindustrie. Zo krijgt uw afval dus een nieuw leven als houtproduct.

Doordat B-hout van een lagere kwaliteit is heeft deze houtsoort vaak een andere bestemming. Net zoals bij A-hout wordt ook B-hout eerst versnipperd. De snippers worden vervolgens gebruikt als biobrandstof voor het opwekken van energie. Deze brandstof wordt gebruikt in elektriciteits- en warmtecentrales. Het opwekken van energie met hout is duurzamer dan met fossiele brandstoffen.

Hout wat u als afval in een van onze containers doet, krijgt door ons dus een nieuwe functie.