Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering
Gratis annuleren *

Het huren van een afvalcontainer       

Veel bedrijven waar u een container kunt huren, verhuren afvalcontainers aan zowel particulieren als aan bedrijven. De prijzen kunnen door het verhuurbedrijf dus verschillen omdat deze met of zonder BTW genoemd zijn, Let hier dus goed op. Wanneer u misschien thuis een container nodig heeft omdat u iets in uw huis aan het verbouwen bent, bijvoorbeeld de keuken of de slaapkamer, kunt u een container huren. Maar ook wanneer u een bouwbedrijf heeft en een aantal bouwcontainers nodig heeft op de werkplek kunt u een afvalcontainer huren.

Welke afvalcontainer heeft u nodig?

Voor kleine hoeveelheden afval kunt u een kleine container huren. Dit is een container van ongeveer 3 kubieke meter. Wanneer u bezig bent met een verbouwing heeft u al snel een grotere container nodig. Hiervoor kunt u een afvalcontainer huren van 6 kubieke meter. Voor de echte grotere klussen of een container bij bedrijven wordt aangeraden om een container te huren van 10 kubieke meter. Zo kunt u snel en consequent al het afval in één keer weggooien.

Wat, wanneer en hoe lang?

Het is belangrijk om van te voren te bedenken hoe lang u de afvalcontainer denkt nodig te hebben. En ook wanneer u deze nodig heeft. De meeste verhuurbedrijven kunnen aan uw wensen voldoen, maar het is belangrijk om dit van te voren even te controleren. Zo komt u niet voor verassingen te staan. Wanneer u de container één dag nodig heeft, kan een verhuurbedrijf de container op de gwenste dag plaatsen, en de volgende dag weer op komen halen. Bespreek zulke dingen voor het plaatsen van de bestelling!

De soorten afvalcontainers

Er zijn verschillende soorten afvalcontainers die u kunt huren. Het is belangrijk om van te voren te informeren welke container u nodig heeft. Het is dus belangrijk om te weten wat u met de container gaat doen. Voor het inzamelen van grote hoeveelheden afval wordt er meestal een container geadviseerd, dit wordt ook wel een puinbak genoemd. Deze puinbak is een open stalen afvalbak, die geplaatst zal worden door een vrachtwagen. De container zelf heeft geen wielen dus kan niet zelf verplaatst worden. Middels deze container kan er makkelijk afval of materiaal gesorteerd worden. De containers kunt u huren in verschillende afmetingen.

De afval soorten

Er zijn verschillende soorten afval die vervoert kunnen worden met de afvalcontainers. U kan bijvoorbeeld verschillende soorten sloopafval vervoeren wanneer u bezig bent met een verbouwing. Ook wanneer u aan het werk bent in de tuin, kunt u uw tuinafval middels een container makkelijk vervoeren. Ook grofvuil kan vervoerd worden met een afvalcontainer.
Het is belangrijk om te weten welk afval u wilt vervoeren. Dit zal namelijk wat schommelen in de huurprijs. De prijs voor het afvoeren van bepaalde grondstoffen is bijvoorbeeld hoger dan het vervoeren van sloopafval.

Kortom vraag altijd bij uw verhuurbedrijf na wat de mogelijkheden zijn van de verschillende afvalcontainers die ze hebben. Het is ook belangrijk om van te voren af te spreken welke soorten afval u wilt vervoeren. Zo komt u niet voor onverwachte prijzen te staan. Ook de regels voor het vervoeren van verschillende soorten afval is anders. Vraag dit altijd even na!