085 003 0208

Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering

Openbare containers en de puinhoop die ontstaat           

Het is heel veel mensen volkomen terecht een doorn in het oog. Bij de gezamenlijke container die gebruikt wordt door bewoners van een bos, bewoners die aan een plein wonen of bewoners van een appartementencomplex kun je amper nog komen, zo vol staat het namelijk vaak rondom de containers. En het gekke is, alles wordt er maar bij gezet. Een wc-pot bij de papiercontainer of een half bankstel bij het plastic. Gezamenlijke en openbare containers zorgen voor een enorme puinhoop, ook omdat niemand zich echt verantwoordelijk voelt voor de rotzooit die zo ontstaat.

De gemeente redt zich er maar mee

Nog een probleem is dat ook mensen die niet eens in de buurt wonen van de openbare containers er gretig gebruik van maken. Ook om van spullen af te komen die ze anders speciaal weg moeten brengen. Van hout tot beton, complete aanhangwagens worden – in het donker uiteraard- zo leeg geschoven in de buurt van de openbare containers. De gemeente redt zich er maar mee.

Heel laat of juist erg vroeg in de morgen

Want gek genoeg is de puinhoop die bij dergelijke containers ontstaat vaak niet eens veroorzaakt door de bewoners zelf. Die letten wel goed op, houden sociale controle en scheiden zelf keurig hun afval. Het is de omgeving die de containers benut om rommel die ze zelf niet kwijt kunnen te dumpen. Vaak doen ze dit laat in de avond, of juist heel erg vroeg in de ochtend. Het kan soms de spuigaten uitlopen. Bewoners die hun afvalzakken met etensresten kwijt moeten kunnen niet anders dan de zak naast de inmiddels volle container te plaatsen. Het wordt daarmee lokvoer voor ongedierte. En daar zit niemand op te wachten. Vooralsnog is een afvalcontainer huren nog geen optie voor de gemeente, die voorlopig nog wijst naar zaken als sociale controle en het gezonde verstand. Daarmee verdwijnt de afvalberg echter niet.

Container huren

Op bepaalde plaatsen is de overlast ondertussen structureel. De containers kunnen de berg afval die aangeboden wordt niet aan, helemaal niet nu iedereen er gebruik van lijkt te malen. Tot nu toe gebeurt er echter weinig en juist de bewoners die gebruik mogen maken van de containers zoeken als ze zien dat er weer een rommeltje ontstaat hun heil wel elders. Het is de omgekeerde wereld. Er zijn ondertussen al mensen die een zelf een container huren of een afvalcontainer huren voor zichzelf en de buren. Zo weten ze dat ze altijd hun afval kwijt kunnen.