085 003 0208

Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering

Een afvalcontainer huren, hoe werkt dat eigenlijk?       

Bij een grote verbouwing of een klus in de tuin, komt u waarschijnlijk met een hoop afval te zitten. Zelf deze grote hoeveelheden afval wegbrengen naar de milieustraat is meestal geen optie, zeker niet als u met verschillende afvalstromen komt te zitten. Een afvalcontainer huren is dan dus de beste optie. Niet iedereen weet precies hoe containerverhuur werkt. Daarom vertellen we u een aantal handige zaken die u zeker moet weten over containerverhuur.

De juiste afvalcontainer huren

Een nuttige tip die we iedereen meegeven is dat een goede voorbereiding heel belangrijk is. Als u vooraf weet met hoeveel afval en welke soort afval u komt te zitten, weet u ook precies welke afvalcontainer u moet bestellen.

Tijdens het proces van een afvalcontainer bestellen via onze website, kunt u kiezen voor verschillende soorten containers. Verschillende soorten afvalstromen hebben namelijk ieder hun eigen container. Ook heeft elke soort container een aparte prijs. Een goedkope container huren hangt dus af van het soort afval en de hoeveelheid. Op onze website staat bij elke container aangegeven welke soorten afval in de container mogen en welke niet. Ook kunt u per container de grootte kiezen.

Tijdens het afvalcontainer bestellen kunt u aangeven op welke dag u de container wilt ontvangen en is mogelijk om een voorkeur van tijdstip door te geven (ochtend of middag). Een container mag 4 weken blijven staan. Na deze 4 weken betaald u €12,10 extra per week. Wanneer u op een werkdag voor 15:00 een container besteld, wordt hij in de meeste gevallen de volgende werkdag al geleverd. U kunt dus meteen aan de slag.

Het beladen van de container

Wanneer u een goedkope container heeft gevonden en besteld, is het tijd om hem te beladen. Let op dat u dit correct doet, want als een chauffeur constateert dat de container niet goed beladen is, betaald u €108,90 voor een vergeefse rit.

Afval in de container mag tot een maximum van 20 cm boven de rand uitsteken. Aan de voor-, zij- en achterkant van de afvalcontainer mag niks uitsteken. Let bij het container huren ook goed op welke afvalstromen er in de container mogen. Wanneer er andere materialen in de container worden aangetroffen, worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht.

Een volle container laten ophalen

Wanneer de klus of verbouwing er op zit, heeft u waarschijnlijk een volle container op de stoep staan. Het enige wat u dan nog moet doen is aangeven dat hij opgehaald kan worden. Dit kan via onze website. Wanneer u op werkdagen voor 15:00 aangeeft dat de container opgehaald kan worden, komen we hem de volgende dag al halen. Zo staat de container niet onnodig lang voor uw deur.

Een container huren is dus heel eenvoudig en u kunt alles gemakkelijk online regelen. Op onze website vind u nog meer informatie, maar u mag ons ook altijd even bellen of mailen als u vragen heeft.