Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering
Gratis annuleren *

Dit mag er wel en niet in een groencontainer          

Een afvalcontainer huren is heel eenvoudig. U kiest de juiste soort container en de volgende werkdag staat hij al bij u voor de deur. Er zijn veel verschillende soorten containers voor verschillende afvalstromen. Het kan dus zo zijn dat niet al uw afval in dezelfde container mag. Een container waar we veel vragen over krijgen is de container voor groenafval. In dit artikel geven we een aantal tips over wat wel en niet in deze container mag.

Een afvalcontainer huren voor een klus in de tuin

Wanneer u een grote tuinverbouwing op het programma heeft staan of als u veel heggen en bomen gaat snoeien, is de kans groot dat u met een hoop groenafval komt te zitten. Als u van te voren weet dat al het afval niet in de reguliere afvalbak gaat passen, is het slim om te kiezen voor een container huren.

De levering van onze containers gebeurd meestal binnen een werkdag en we halen hem ook weer netjes op. Naar het afval heeft u dus geen omkijken meer. Een container huren voor groenafval hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Een container voor groenafval is namelijk een zeer goedkope container.

Het snoeien van heggen en bomen

Wanneer u gaat snoeien in de tuin is de kans groot dat u met meer afval komt te zitten dan verwacht. Een goedkope container huren voor het afval scheelt dan een hoop zorgen. Snoeiafval van heggen en takken van bomen kunnen zonder problemen in de container. Wanneer u planten of bomen uit de tuin gaat verwijderen moet u wel even opletten.

Hele struiken mogen in de groencontainer, echter wel zonder kluit. Wanneer u een hele boom in de container kwijt wilt, moet u zorgen dat de boom in kleine stukken wordt gezaagd. Boomstrobben en boomstronken mogen maximaal 30 cm dik zijn.

Zand over?

Bij een grote tuinverbouwing kan het gebeuren dat u zand teveel heeft. Zand mag in een groencontainer, maar wel een beperkte hoeveelheid. In een groencontainer mag maximaal 5% grond zitten. In een container met een inhoud van 10 m³ is dat dus 0,5m³ aan grond. Als u meer grond over heeft, kunt u het beste een grondcontainer huren.

Fruit, groente en ander afval

Net zoals in de reguliere groene afvalbak die iedereen heeft, mag ook in de groencontainer die u huurt groente- en fruitafval. Veel mensen denken echter ook dat compost in de groencontainer mag, dat is niet het geval. Net zoals papier, plastic, glas en overig afval mag compost niet in deze container.

Zoals bij al onze container is het niet toegestaan om asbest en asbestgelijkend materiaal in de container te storten. Op het storten van asbest worden de kosten op de huurder verrekend. Dit kan oplopen tot ongeveer 11.000 euro.

Het is natuurlijk onmogelijk alle soorten afval die in de container mogen te noemen. Twijfelt u of iets in de container mag? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.