085 003 0208

Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering

Naar de milieustraat of een container huren?      

Of het nu gaat om een grote klus of een kleine klus. Kans is groot dat u met afval komt te zitten. Bij een verbouwing binnenshuis komt vaak veel steenpuin vrij en bij een make-over van de tuin komt u met een hoop groenafval te zitten. U kunt er voor kiezen om het zelf naar de milieustraat te brengen, maar ook een afvalcontainer huren is een optie. Vandaag kijken we naar beide opties en bekijken we wat de beste keuze is.

Groenafval wegbrengen is toch gratis?

Het inleveren van groenafval is bij de meeste milieustraten inderdaad gratis en natuurlijk heeft u thuis ook uw groene bak die gratis opgehaald wordt. Toch is een speciale container huren soms aantrekkelijker.

Wanneer u de haag in de tuin aan het snoeien bent is de kans groot dat al het groenafval gewoon in de groene bak past. Als u met wat meer groenafval komt te zitten en het niet meer in de groene bak past, huren mensen vaak aan aanhangwagen om naar de milieustraat te rijden. Groenafval kunt u namelijk bij zo goed als alle milieustraten gratis inleveren. Toch kan het zo zijn dat u bij een grote tuinverbouwing met meer groenafval komt te zitten dan verwacht. Een afvalcontainer huren kan op zo een moment een betere keuze zijn.

Waar u bij een tuinverbouwing ook rekening mee moet houden is dat het inleveren van zand, grond en stenen bij de milieustraat niet gratis is. Het beste wat u dan kunt doen is een container huren speciaal voor grond. Zoals bij alle containers worden ze voor de deur geplaatst en ook weer netjes opgehaald. Dat scheelt een hoop sjouwwerk want op het gewicht van zand en grond kunt u zich wel eens verkijken.

Verbouwen in en rond het huis

Bij een kleine verbouwing in het huis kunt u meestal al het afval wel kwijt op een aanhanger. Naar de milieustraat rijden is dan vaak de beste keuze omdat u per jaar een aantal keren gratis afval mag afgeven bij de milieustraat. Zodra de verbouwing toch iets meer afval oplevert, zien we vaak dat mensen hier niet goed over hebben nagedacht. Er wordt dan toch net iets te vaak heen en weer naar de milieustraat gereden waardoor het flink in de kosten kan lopen. Uiteraard bent u ook een hoop tijd kwijt aan het heen en weer rijden. Tijd die u beter aan de verbouwing kunt besteden. Bedenk dus voordat u aan een verbouwing begint wat u met uw afval gaat doen.

Een afvalcontainer huren kan mensen soms afschrikken omdat ze denken dat het vrij prijzig kan zijn, maar dat valt reuze mee. Door de verschillende groottes en verschillende types containers kunt u de container huren die het beste bij uw afval past. Uiteraard kunt u altijd om hulp vragen via onze klantendienst die telefonisch te bereiken is.