Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering
Gratis annuleren *

Het kan zijn, dat u bij het huren en plaatsen van een container, een vergunning nodig hebt. Het aanvragen van deze vergunning doet u bij uw eigen gemeente. De vergunning is over het algemeen nodig omdat u waarschijnlijk een container op de openbare weg gaat plaatsen. Het is goed om te vermelden dat het per gemeente verschilt, welke voorwaarden komen kijken bij de vergunningsaanvraag. Ga dit altijd goed na bij uw eigen gemeente voordat u de container bestelt: dit is immers uw eigen verantwoordelijkheid!

Een aanvraag voor een vergunning aandienen voor uw afvalcontainer
Het is bij iedere gemeente van belang om uw vergunningaanvraag op tijd in te dienen. In veel gevallen duurt de aanvraagprocedure immers 2 weken (gemiddeld). Hierbij is het eveneens relevant de vergunning aan te vragen voor Tijdelijk Gebruik Gemeentegrond. De kosten van de vergunning hangen weer af van het formaat van de container die u huurt, evenals de tijdsduur van de plaatsing. Zorg dus dat u altijd goed nagaat wat de geldende voorwaarden zijn bij uw gemeente met betrekking tot de gemeente vergunning. U doet er in dit kader goed aan alvast helder te hebben wat het formaat van uw container wordt, en hoelang u deze wilt laten staan.

Een vergunning is nodig voor alle afvalstromen
U huurt een container. En of u deze nu voor bouw- en sloopafval, grof vuil, hout, groenafval of bijvoorbeeld dakafval huurt: het is voor al deze containers nodig een vergunning te hebben. Heeft u vragen over de bij ons te huren containers? Neem dan contact met ons op!