Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering
Gratis annuleren *

Positieve initiatieven met afval  

Positieve initiatieven met afval           

Afval is natuurlijk niet het meest gezellige onderwerp om het over te hebben, maar je kunt er niet omheen. Dagelijks produceren we allemaal afval en dat moet ergens heen. Of het nu gaat om een lege verpakking die in de afvalbak gaat of een afvalcontainer huren voor een grote klus, u hebt altijd te maken met afval. Toch hoeft afval niet altijd een negatief gevoel op te roepen, er zijn namelijk genoeg initiatieven waardoor afval wat positiever in de aandacht komt. Wij hebben er een aantal verzameld die er voor ons uit sprongen.

Grofvuil ruilen tegen een appelboompje

We zijn het nog steeds gewend om spullen die we niet meer gebruiken weg te gooien. Eigenlijk zou het beter zijn om grofvuil een tweede leven te geven. Breng bijvoorbeeld eens wat spullen naar de kringloopwinkel of zet het op Marktplaats. Dat levert nog een extra zakcentje op ook.

Om ervoor te zorgen dat grofvuil niet gedumpt wordt kwamen ze in Den Haag op het idee om grofvuil te ruilen. Iedereen die tussen 8 en 22 juni naar een afvalbrengstation komt om grofvuil in te leveren, krijgt een klein appelboompje voor in de tuin. Dat is dubbel zo goed voor het milieu want er wordt gerecycleerd en een nieuwe boom geplant. Recyclen staat bij ons ook hoog in het vaandel. Bij een afvalcontainer huren kunt u kiezen voor verschillende containers. Zo kunt u altijd een container huren die bij uw afvalstroom past en helpt u het recycle proces een handje. Een voordeel is ook dat u door de verschillende containers een goedkope container kunt uitkiezen.

De Zwerfafval Experience

In Hardenberg is een expositie geopend speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar. In de expositie leren ze meer over zwerfafval en kunnen ze verschillende activiteiten doen. Kinderen zijn zich er nog niet helemaal van bewust wat een impact afval heeft op de natuur. Naast de expositie worden er knutselmiddagen georganiseerd waar gebruikt wordt gemaakt van zwerfafval. Zo krijgt zwerfafval zelfs een tweede leven.

Een bank gemaakt van afval

In het Beaufortpark achter het Woudenbergse gemeentehuis werd vorige maand een bankje onthuld. Nu is dat natuurlijk niet zo speciaal, maar het gaat om een circulaire bank. Dat heeft niks met de vorm van de bank te maken, maar wel met het materiaal waar de bank van is gemaakt. De bank is namelijk gemaakt van gescheiden ingezameld afval.

Veel gemeentes in Nederland maken het mogelijk om plastic, maar ook drankkartonnen apart in te leveren. Dit afval wordt ook wel PMD genoemd en van PMD kan nieuw plastic gemaakt worden. Dus ook een nieuw bankje voor in het park.

Dit zijn natuurlijk drie schitterende initiatieven want voor iedereen geldt, een beter milieu begint bij jezelf. Als u zelf bij het klussen met veel afval komt te zitten is het slim om te kiezen voor een container huren. Met een goedkope container van ons weet u in ieder geval zeker dat uw afval goed verwerkt wordt.