Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering
Gratis annuleren *

Bouwbedrijf Heijmans stopt met plastic afval

Bouwbedrijf Heijmans stopt met plastic afval

Het Europees Parlement en de lidstaten van de Europese Unie hebben dit jaar een akkoord gesloten op het verbod van plastic wegwerp producten. Het verbod zal in 2021 van kracht gaan waardoor we vanaf dan geen plastic rietjes, bestek, borden en roerstaafjes meer tegen zullen gaan komen. De transformatie is tegenwoordig al duidelijk merkbaar. We zijn steeds meer bezig met het scheiden van afval en op veel plekken worden de plastic tasjes en rietjes al vervangen door papieren varianten. Het scheiden van afval is natuurlijk heel belangrijk. Als u bij ons kiest voor een afvalcontainer huren kunt u namelijk een container huren die bij uw afvalstroom past. Wanneer u een container huurt voor bijvoorbeeld alleen hout afval, kunnen wij dit snel verwerken tot nieuwe producten. Zo begint het scheiden van afval en het recycle proces dus al bij uw goedkope container.
Vorige maand maakte het Brabantse bouwbedrijf Heijmans bekend een ban op plastic in te voegen op de bouwplaats. Heijmans wil verpakkingen dus zo veel mogelijk gaan weren. Net zoals de Europese Unie heeft Heijmans als doel om in 2021 het volledige bedrijf plastic vrij te houden. Alleen verpakkingen die 100% recyclebaar zijn mogen de bouwplaats op. Dat geldt natuurlijk voor de verpakkingen van bouwmaterialen, maar ook de bouwvakkers zullen hun boterhammetjes dus niet meer mee mogen nemen in een plastic zakje.

De bouw moet verduurzamen

De bouw is een van de grootverbruikers van verpakkingen. Dat is natuurlijk niet zo gek want er zijn veel verschillende materialen nodig. Toch worden nog veel van deze materialen ingepakt in plastic. Dat moet anders vind Heijmans en heeft dus als een van de eerste het voortouw genomen om de bouwsector te verduurzamen. Door de ban op plastic hoopt Heijmans andere leveranciers en onderaannemers over te kunnen halen om mee te doen aan hun plan. Voor deze leveranciers is het dan ook zaak om hun verpakkingen aan te passen als ze willen blijven samenwerken met Heijmans. Volgens Heijmans hebben de meeste van hun partners positief gereageerd.

Circulair

Heijmans gaat zelfs nog een stapje verder. In 2023 moeten alle afvalstromen die ontstaan bij de bouw circulair verwerkt worden. Dit wil zeggen dat al het afval een nieuw leven krijgt. Heijmans zamelt al hun afval al gescheiden in waardoor het recycle proces versnel kan worden. Dit kunt u ook al doen als u kiest voor een afvalcontainer huren bij ons. Een container huren zorgt natuurlijk voor gemak, maar wij zorgen er ook voor dat het afval uit uw goedkope container een nieuw leven krijgt.
Op dit moment wordt ongeveer 75 procent van al het afval van bouwbedrijf Heijmans circulair verwerkt. In 2023 moet dat dus 100% zijn. De ban op plastic in 2021 gaat daar dus flink aan meehelpen. Het is goed om te zien dat grote bedrijven het voortouw nemen en opkomen voor een beter klimaat. We juichen de plannen van Heijmans dus zeker toe.