Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering
Gratis annuleren *

Het ophalen van huis-, tuin- en keukenafval wordt duurder    

Het maakt niet uit in welke gemeente u woont. De kans is groot dat u te maken heeft gekregen met een nieuwe manier van afval ophalen of dat uw gemeente in 2020 het beleid gaat veranderen. Het inzamelen van afval is tegenwoordig een hot item. Dat komt omdat gemeentes aan milieueisen moeten voldoen van de overheid. De burgers moeten minder afval creëren waardoor gemeentes constructies verzinnen om de hoeveelheid afval terug te dringen. Voor een groot gedeelte zal dit bereikt worden door het beter sorteren van afval. Op veel plekken is het bijvoorbeeld al mogelijk om plastic apart in te zamelen. Wanneer dit apart wordt ingeleverd, wordt het niet bij de hoeveelheid restafval opgesteld en wordt de hoeveelheid afval dus minder.
Dat er minder afval gecreëerd wordt, is natuurlijk super. Toch heeft het ook een nadeel en dat nadeel voelt u het meest in uw portemonnee.

Het ophalen van de afvalbak wordt duurder

Binnen alle gemeentes waar een nieuw systeem wordt ingevoerd voor het ophalen en verwerken van afval zien we een duidelijke trend. Die trend is dat de prijs voor het ophalen van een afvalbak flink duurder wordt. Dit moet er natuurlijk voor zorgen dat de inwoners hun afval beter gaan scheiden. Enkele voorbeelden zijn Boxtel en Sint-Michielsgestel waar de prijs van een afvalbak van €8,44 naar €9,47 gaat. Deze prijswijziging zien we op veel plekken. Het ophalen van de groene afvalbak blijft op veel plekken gratis.

Een alternatief voor de afvalbak

Als u met een grote hoeveelheid afval komt te zitten kunt u het beste kiezen voor een afvalcontainer huren. Een container huren is heel simpel en kunt u online bij ons regelen. Zo kunt u meteen zien wat een goedkope container is om te huren en bespaart u dus op de kosten. Ook wanneer u kleine hoeveelheden afval heeft, bieden veel gemeentes een alternatief aan op de afvalbak.
In veel gemeentes is het namelijk mogelijk om losse afvalzakken in te leveren. Dit kan meestal in een ondergrondse container. Deze ondergrondse containers zijn geen vervanging van de afvalbakken, maar bestaan naast de afvalbakken als alternatief. Enkele gemeentes waar dit wordt gedaan zijn Woensdrecht en Arnhem. In Arnhem betalen inwoners 80 cent voor een afvalzak.

Afval beter scheiden

Dat iets duurder wordt is natuurlijk nooit leuk. Toch hoeft een nieuw inzamelingssysteem voor afval niet te betekenen dat u per jaar honderden euro’s meer kwijt bent. De tip is om uw afval beter te gaan scheiden. Kijk goed wat van plastic, papier of glas is. Deze afvalstromen kunt u vaak apart inleveren. Dit kan het verschil zijn tussen uw afvalbak een keer in de twee weken aan straat zetten en een keer in de vier weken.
Wanneer u bij een verbouwing of andere klus met veel afval komt te zitten, is het nog steeds de beste keuze om bij ons een goedkope container te huren. Een afvalcontainer huren gaat eenvoudig en snel en bij een container huren nemen wij de meeste zorgen uit handen.