Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering
Gratis annuleren *

Gft-afval op de juiste manier scheiden

Iedereen is inmiddels wel bekend met de term afvalscheiding. Al het afval dat wij produceren dient op de juiste manier te worden gescheiden zodat het ook op een goede manier kan worden verwerkt. Sommige afval wordt hergebruikt waarbij ander soort afval dient te worden vernietigd. Een van de soorten afval die opnieuw kan worden gebruikt is Gft-afval. GFT staat voor Groenten, fruit en tuin. Je kunt je hierbij voorstellen dat het gaat om afval wat hier maar van afkomstig is. Maar wist je dat er nog meer onder deze soort afval hoort, meer dan dat je kan denken? Het apart houden van dit soort afval is belangrijk omdat er compost mee kan worden gemaakt. Daarnaast wordt er ook biogas van worden gemaakt. Daarom is het belangrijk om al je etensrestjes, botjes, schillen en snoeiafval in de groene bak weg te gooien. Wanneer deze bak dan wordt opgehaald en het afval wordt verwerkt, wordt het vervolgens alleen maar op een nuttige manier hergebruikt. Je kunt bijvoorbeeld een goedkope container huren bij budgetcontainers.nl. Een gft-container huren heeft als voordeel dat je de container kunt vullen en dat deze ook gelijk naar de juiste plek wordt gebracht waar het afval correct wordt verwerkt.

Welk afval mag je weggooien in de Gft-bak

Het is makkelijk om te zeggen dat je alles wat je maar kan verteren in de groene bak kunt gooien. Dit is natuurlijk helemaal niet waar, want niet alles os op de juiste manier verteerbaar zodat er ook werkelijk producten van kunnen worden gemaakt. Groenten en fruit, maar ook de schillen hiervan mag je in de groene bak kwijt. Etensrestjes, inclusief de botjes en de graten mogen erin. Daarnaast ook thee en koffieprut. Als je een huisdier hebt, dan komt daar ook heel veel afval bij kijken. Hooi, stro en zaagsel hoort ook in de groene bak thuis. Daarnaast zijn er natuurlijk ook kleine knaagdieren die poepjes achterlaten in de kooi. Ook deze kun je gewoon veilig deponeren in de groene bak. Als je tijdens het tuinieren afval maakt, dan zal dit vaak zijn in de vorm van dode planten en bloemen, maar ook in takken en ander klein snoeiafval. Dit behoort ook in de groene bak thuis. Een afvalcontainer huren is een goed idee als je dit soort afval kwijt wil. Door middel van een afvalcontainer huren voor je gft-afval is het deponeren van je gft-afval geen enkel probleem.

Wat hoort er vooral niet in?

Niet alles is goed verteerbaar of verwerkbaar als Gft-afval. Daarom hoor je geen tabak, peuken en as te deponeren in de groene bak. Ook potten, stenen, balken, timmerhout en metaal horen er niet in thuis en kauwgom is ook niet juist als Gft-afval. Ook verpakkingen en luiers horen er niet in thuis. Theezakjes zijn vaak niet gemaakt van afbreekbaar materiaal wat weer om te zetten is tot compost. Daarom is het belangrijk dat je er goed op let dat je ook deze niet bij het Gft-afval deponeert. Help de natuur ook een handje en bekijk de mogelijkheden voor container huren zodat je de gft-afval op de juiste manier kwijt kan.