085 003 0208

Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering

Groenafval afvoeren?

Het is de hoogste tijd van het jaar om iets aan de tuin te doen. Vooral als de warme dagen voorbij zijn, zullen vele mensen overdenken om hun tuin te onderhouden. Er is altijd wel wat te doen. Met name het snoeien van planten en het maaien van het gras. Daarnaast groeit er ook altijd onkruid in een tuin die niet is voorzien van tegels. Het onderhouden van een tuin is natuurlijk leuk omdat het resultaat er naar afloop echt wel mag zijn. Maar tijdens dit onderhoud komt er veel groen afval bij kijken. Groen afval kan worden gezien als letterlijk al het afval dat groen is, zoals planten en grassen in de tuin. Maar hier horen ook fruit en groenten en voedsel bij. Kenmerkend voor dit soort afval is dat het nog heel goed bruikbaar is. Waarbij normaal restafval zal worden verbrand omdat het niet meer bruikbaar is, zal groenafval altijd worden verwerkt tot compost dat weer opnieuw kan worden gebruikt in de natuur. Het is dan altijd handig om dit soort afval te verzamelen zodat het kan worden opgehaald en worden gestort bij de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de verwerking van dit soort afval.

Groenafval verzamelen in containers

Normaal gezien werk je in de tuin en werp je al het groene afval, net als de rest van de GFT afval in de groene bak. Deze zal één keer per week of één keer in de twee weken worden opgehaald en naar de milieustraat worden gebracht waar het kan worden verwerkt tot compost. Maar wat nou als je te maken hebt met zoveel en zulke grote takken of bergen aan groen afval dat een groene bak hier niet voldoende voor is? Wat je dan veel ziet gebeuren is dat mensen een aanhangwagen huren en op deze manier het groene afval naar de milieustraat brengen. Omdat ze het vaak niet redden om dit in een keer af te kunnen leveren, zullen ze vaak heen en weer rijden totdat al het groene afval bij de milieustraat afgeleverd is. Als je hierover nadenkt dan merk je misschien dat je aan de ene kant goed bezig bent voor het milieu als je dit doet doordat je groenafval netjes naar de milieustraat komt brengen voor de verwerking zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Maar dat je aan de andere kant het milieu ook weer schaadt doordat je de hele tijd met de auto heen en weer rijd. Een container huren kan dan misschien aan te raden zijn.

Een afvalcontainer huren

Als je denkt aan een afvalcontainer huren, dan denk je misschien dat dit heel prijzig kan zijn. De kosten vallen erg mee als je kijkt naar wat je ervoor terug krijgt. Neem bijvoorbeeld een afvalcontainer huren bij budgetcontainers.nl. Hier kun je allerlei verschillende afvalcontainers vinden die je kunt huren. De container wordt op de gewenste plaats afgezet waar hij voor een korte tijd mag blijven staan. Jij zorgt er vervolgens voor dat deze gevuld wordt met al het afval dat je hebt en deze wordt op de afgesproken tijd weer opgehaald. Een container huren voor je groen afval werkt precies zo. Het is een handige manier om je groen afval op de juiste manier bij de milieustraat te krijgen en het bespaart je moeite.