Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering
Gratis annuleren *

Afval als duurzame bron

Iedereen heeft ongetwijfeld wel eens gehoord van de plastic soep die onze oceanen teistert. In de oceanen drijven enorme eilanden bestaande uit afval rond. Dit afval, afkomstig van mensen over de hele wereld, vervuilt het zeewater en brengt de dieren die er leven in gevaar. Zeedieren raken verstrikt in het afval en krijgen plastic deeltjes in hun maag. De dieren met een maag vol plastic kunnen niet meer eten en zullen uiteindelijk sterven. Deze plastic soep is niet alleen enorm slecht voor het milieu, maar het is ook erg zonde dat alle grondstoffen in deze stukken afval zomaar verloren gaan. Bijna al deze stukken afval die ronddrijven in de oceaan, hadden we een tweede leven kunnen geven. Wij mensen kunnen hier zelf iets aan veranderen. Men kan een container huren of een afvalcontainer huren en hiermee bijdragen aan het verminderen van de plastic soep. Hoe containers kunnen bedragen aan het hergebruiken van verschillende soorten afval, zal in dit nieuwsbericht duidelijk worden.

Bouwafval

Mensen produceren verschillende soorten afval, denk aan voedsel dat over de datum is, lege plastic flesjes, maar ook bouwafval. Vooral bouwafval, verschillende soorten afval dat vrijkomt bij een verbouwing van een gebouw, is afval dat door mensen veelal niet wordt opgeruimd. Het afval is vaak erg onhandig, wat als gevolg heeft dat mensen het laten slingeren. Voornamelijk stukken plastic en piepschuim komen daardoor terecht in zee, want dit zijn de materialen die gemakkelijk mee worden genomen door de wind. Deze materialen breken af in zee en verontreinigen daarmee het water. Dit is zonde, want bouwafval kan goed hergebruikt worden. Steeds vaker wordt bouwafval gebruikt als duurzame grondstof. Bouwafval is immers gemakkelijk te recyclen. Om dit recyclen mogelijk te maken, is het belangrijk dat afval gesorteerd wordt.

Afvalcontainer huren

Hoe bouwafval gemakkelijk te sorteren is? Bij verscheidene afvalverwerkingsfirma kan men een container huren. Door verschillende containers te huren, is het gemakkelijk het bouwafval van elkaar te scheiden. Bouwafval bestaat uit verschillende soorten afval, zoals steen, piepschuim, hout, maar ook huisraad. Om al deze soorten afval straks zo efficiënt mogelijk te kunnen recyclen, is het allereerst van belang om de soorten van elkaar te scheiden. Er blijft dan een nog reststroom over dat bestaat uit steenachtig materiaal. Dit steenachtige materiaal wordt vervolgens vermalen tot granulaat. Ook dit kan nog hergebruikt worden. Bijvoorbeeld als asfalt voor wegen.

Concluderend, het is erg zonde dat niet iedereen afval opruimt en niet goed van elkaar scheidt. Het rondslingerende afval vervuilt de omgeving en verontreiniging van de zeeën. Bovendien gaan allerlei grondstof die prima nog eens te gebruiken zijn verloren. Gelukkig is hiervoor een oplossing: afval is gemakkelijk als duurzame bron te gebruiken door het op te ruimen en het goed van elkaar te scheiden. Afval kan zo op een efficiënte manier verwerkt worden. Iedereen kan op deze manier gemakkelijk zijn of haar eigen steentje bijdragen op weg naar een schonere